Nieuwe vacature Drupal developer

Door de groei van ons ICT-bedrijf zoekt Wemagine per direct een Drupal Developer. Het is een veelzijdige, afwisselende baan die je veel ontwikkelkansen biedt in ons compacte team. Wij hebben software ontwikkeld (Drupal 7/8) voor een aantal klanten en staan voor mooie uitdagingen t.a.v. koppelingen en bredere inzetbaarheid. Jij kunt ons helpen (meedenken) nieuwe software te schrijven en door dit te ontwikkelen en efficiënter te maken. Bij ons op kantoor in de bruisende binnenstad van Groningen en/of vanuit huis.

Dit is Wemagine

Wemagine is een ICT-bedrijf dat samenwerkt met grote bedrijven om samen Drupal Applicaties te maken. We maken applicaties voor bijvoorbeeld het Nederlands Licht Instituut (NLI), Sanoma Uitgevers (van de Donald Duck!), FNV Jong en de Rijks Universiteit Groningen. We werken met een compact informeel team, waarin je veel invloed hebt en direct contact met je eigen opdrachtgevers.  Heb jij een goed idee? Dan kun je het uitvoeren!

Je gaat als Drupal Developer veel aan de slag voor het NLI. Voor hen bouwden we een Licht Management Systeem. Daarmee zijn wij druk mee bezig en jij kunt ons helpen. De applicatie en jij dragen bij aan een efficiëntere werkmethode voor burgers, gemeenten, aannemers en monteurs. Als zij efficiënt kunnen werken, hebben ze meer tijd voor de dingen waar zij echt goed in zijn. En zo hebben wij meer projecten onder handen die bijdragen aan de efficiëntie van organisaties.

Dit is ons team

Bij ons team werken nu 3 mensen en je werkt veel samen met klanten. Jouw team is dus eigenlijk zo groot als ons compacte team plus je eigen klantenkring. De werksfeer is informeel, waarbij we met veel plezier werken aan mooie projecten. Dit vinden wij belangrijk: Afspraak = Afspraak, eerlijkheid, doen wat je zegt en zeg wat je doet (pro-actief). Fouten mag je maken, als je ze maar goed oplost. Meer over ons kun je lezen op: www.wemagine.nl

Wat ga jij doen en wat kun jij?

 • Overleg met klanten over de inrichting van hun systeem en dit vertalen naar de juiste programmeerwijze, zodat de klant krijgt wat hij verwacht.
 • Ontwikkelen Custom Drupal modules.
 • Meedenken over kansen voor ons: kunnen wij de opzet bij meer klanten inzetten? Bijvoorbeeld bij installateurs of bouwbedrijven?
 • Klanten helpen met ideeën voor nieuwe software (bijvoorbeeld een planningstool).

Zo ziet een week er ongeveer uit:

Maandag ga je naar kantoor. Je neemt met ons de afgelopen week door. Hoe staan de zaken ervoor? Je maakt een planning voor de komende week. Samen bekijk je of afspraken met klanten nog worden gehaald en communiceert dit met klanten (als het afwijkt). Daarna ga je aan de slag met de site van Curiat. Wij maakten de applicatie voor hun cliëntdossier. Daar ben je de komende week wel even mee bezig.

Dinsdag werk je lekker thuis. Hier heb je niet veel prikkels (gepraat, telefoon, mail). Zo kun je lekker doorwerken.

Woensdag ga je met Peter mee naar het NLI (klant) om verbeteringen te bespreken aan hun Licht Management Systeem. Jij gaat mee om een goede vertaling te maken van klantwensen naar hoe jij het systeem gaat verbeteren. Na de middag plan je direct in wanneer je de klant een voorstel stuurt (checken afspraken en verwachtingen) inclusief kostenindicatie.

Donderdag werk je thuis aan een technisch ontwerp voor het NLI. In de middag wil je aan de slag met de applicatie van Curiat, maar je wordt acht keer gebeld en krijgt vijf belangrijke e-mails. Dat houdt je nu een beetje op. Als dit vaker gebeurt, bedenk je hoe je dit handiger kunt oplossen. Gelukkig heb je veel regelruimte!

Vrijdag word je vroeg wakker. Lekker geslapen. De drukte van donderdag los je nu op. Gelukkig is het rustig, veel mensen zijn vrij! Je gaat naar kantoor en bespreekt het nog even met Peter. Hij geeft aan dat je lekker bezig bent! Hij heeft ook een uitdaging voor je in gedachte: als lead developer voor de bouw van een planningstool (nieuwe applicatie). ’s Middags ga je op tijd naar huis om je hoofd even leeg te maken en na te denken over volgende week (nadenken is ook werken). Einde van een prettig drukke en een lekker afwisselende week.

Heb jij deze achtergrond & competenties?

 • HBO+ werk- en denkniveau.
 • Je kunt goed programmeren.
 • Ervaring met Drupal 7 is een pre.
 • SMART zaken kunnen uitwerken en noteren.
 • Uitstekende taalvaardigheid in het Engels en Nederlands.
 • Je kent de principes van HTML, CSS en Responsive design.
 • Ervaring met Open Layers is een pre.
 • Begrip van Drupal best practices.
 • PHP- en MySQL kennis.
 • Ervaring met jQuery en GIT.
 • Wij zoeken een vlotte doorpakker die initiatief neemt, goed kan praten en schrijven. Zodat je klantwensen goed in kaart kan brengen.

Dit bieden wij

We willen graag dat je fulltime bij ons komt werken (40 uur per week). Eerst met een jaarcontract (proeftijd twee maanden) en daarna in vaste dienst. Wij bieden een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden (pensioen en opleidingsmogelijkheden). Het salaris is afhankelijk van je niveau en ervaring, maar ligt tussen de € 3.000,00 en € 3.800,00 bruto per maand. Ook zijn er bij ons groeiende bureau veel ontwikkelmogelijkheden en krijg je de vrijheid om je ideeën uit te voeren voor onze klanten.

Contact en reageren

Ben je geïnteresseerd en ga je solliciteren? Leuk! Stuur je motivatie en CV per e-mail naar Wemagine, t.a.v. Peter van der Beek: info@wemagine.nl.

Wil je meer weten over ons of deze vacature? Neem dan contact op met Peter van der Beek, via bovenstaand e-mailadres of bel 050 785 12 70.

Meer artikelen